• info@indianlightfoundation.org
  • +31647031921

Diverse projecten India & Suriname

Diverse projecten India & Suriname

Project: Gurukul

Waar: Gurgaon, India

In december 2020 hebben wij in samenwerking met Ayush India Foundation aan 150 kinderen in Khora Colony Gurgaon een Kerstpakket gegeven. Wij hebben yoga kleding aan de studenten van Ayush India Foundation gedoneerd. Circa 20 kinderen uit verschillende dorpen van Gurgaon worden opgeleid om een vak te leren, mede dankzij onze donateurs. Met financiële ondersteuning van Indian Light Foundation is een Gurukul (school) opgericht wat een groot succes was. Ten gevolge van COVID-19 is er weinig inkomen en steun met als gevolg dat de school tijdelijk is gesloten.

 

Project: Schoolbenodigdheden
Waar: Amalapuram, India
Begin 2020 hebben 200 kinderen schoolspullen ontvangen. De kinderen wonen in een van de armste gebieden van het land. Hun families hebben geen geld voor schoolmaterialen voor de kinderen. In 2019 hebben wij met ondersteuning van onze donateurs twee bibliotheken kunnen bouwen. Onderwijs is zeer belangrijk voor een hoopvolle toekomst.

 

Project: Straatkinderen Noida

In de achterstandswijken van Noida werken wij samen met de lokale organisatie Vikas Vishranti, die zich inzet voor onderwijs en sport voor straatkinderen. Samen ondersteunen wij sinds 2013 ca. 700 (straat)kinderen in vijf wijken in Noida. De kinderen leven op straat in onvoorstelbare levensomstandigheden: ze hebben amper inkomen, er is nauwelijks educatiemateriaal en ze kunnen niet naar school. De kans om een goede toekomst op te bouwen lijkt soms uitzichtloos, dus alle hulp is meer dan welkom.

 

Project: Leesboeken voor kinderen
Waar: Suriname

Stichting Indian Light Foundation heeft eind 2019 het kinderboekje De Sabakoe uitgebracht om de leesvaardigheid van jonge kinderen te vergroten. In 2020 zou het tweede kinderboek Roep en Paul verschijnen, maar dit is door de COVID-19 pandemie vertraagd.

Blijf ons volgen voor het laatste nieuws over alle projecten.

U kunt uw bijdrage voor de projecten overmaken naar rekeningnummer NL36INGB0004171536 t.n.v. Stichting ILF o.v.v. uw naam en de naam van het project waar u voor wilt doneren. Stichting Indian Light Foundation is door de Belastingdienst aanwezen als ANBI. Als u een donatie wilt doen aan Stichting Indian Light Foudation dan kunt u uw donatie van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken, binnen de geldende regels van de Belastingdienst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *